Textil

Szövőműhelyünkben négyen dolgoznak. Marika epilepsziás, Noémi autizmussal él, Melinda vak, Adri pedig egyebek mellett veseproblémákkal küzd. Kezük alól rongyszőnyegek, rongyból készült kilépők, gyapjú szőttesek kerülnek ki, melyeket a Galériában láthattok.

Külön meg kell említenem Sárit, aki szeptembertől csatlakozott hozzánk. Ő Down-szindrómás. Forráshiány miatt neki sajnos még nem tudunk fizetést adni. Ennek ellenére lelkesen jön minden nap, és igazán hasznos munkát végez. Rongyot vág, gombolyít és egyre szebb lábtörlőket, kilépőket szö. A webshopba feltettük a szövőkereten otthon készített kis gyapjú szőtteseit, melyeket ő is tervezett. Ezek a kis falvédők bizományban vannak nálunk, ha vásároltok belőle, a befolyt összeget továbbadjuk Sárinak.


Rongyszőnyeget 45, 60, 70, 80 és 100 cm-es szélességben tudunk készíteni. A szőnyegek 30 fokon
mosógépben moshatók, bár a 2 méternél hosszabb szőnyegek mosása a súlyuk miatt nehézségekbe
ütközhet.

Egyedi színt képviselnek Noémi szőnyegei. Ő autizmussal él, és mivel a szövőszékén először színes felvetés volt, azóta csak és kizárólag azt hajlandó használni. A színes láncfonalak átütnek a szőnyegen, sajátos csíkozást adva neki. Szőnyegei vékonyabb anyagúak, ugyanakkor könnyebben kezelhetők, mint a többieké. Kiválóak padokra ülőpárna helyett, kerti bútorok kibélelésére, és mivel könnyűek és kicsire összehajthatóak, akár tornaszőnyegnek is.


Webáruházunkban vásárolhatók kész szőnyegek, illetve lehetőség van egyedi megrendelésekre is. A leggyakoribb szőnyegeket feltettük mintaszőnyegekként, melyekhez szabadon választható a méret és esetenként a szín. De nem kell ezekhez ragaszkodni. A Galériában sok képet találhattok eddigi munkáink közül. Az adott ( 45-100cm) szélességi korlátok mellett szívesen elkészítjük egyedi elképzeléseiteket, melyet az info@feszekkezmuveshaz.hu címre tudtok megírni. Nyers alapanyagunk szinte mindig van, színeket pedig az alábbi két helyről szoktunk vásárolni:

https://www.meterarupecs.hu/?post_type=product&s=polofonal

https://pankafonalkincsesbanya.hu/polofonalak-146/polofonal-138

Egyedi szőnyegeknél a várható elkészítési idő 2-3 hét. A pontos dátumot e-mailben jelezzük.