Közösségi műhely

Mi is az a közösségi műhely? Általában egy olyan hely, ahol azok hódolhatnak barkácsoló, esetleg varró hobbijuknak, akiknek otthon nincs hozzá felszerelésük. A közösségi műhelyben van hely, vannak szerszámok, van szaktudás, segítség, és mindenki maga készítheti el, amit szeretne.

Valami ilyesmit képzeltünk el mi is, csak nálunk nem barkácsolni, hanem szőni lehet. A szövés alapszinten nem egy bonyolult művelet, hajdanán minden parasztasszony megtanulta. Ma is lehet kapni kis asztali szövőkereteket, amin gyerekek és felnőttek is próbálkozhatnak. Ezek azonban nem alkalmasak arra, hogy egy szőnyeget elkészítsünk rajta. Ehhez szövőszék, vagy állványos szövőkeret kell, ami viszont nagy helyet foglal el, ráadásul drága is, csak akkor érdemes megvásárolni, ha valaki komolyan akar vele foglalkozni.

Nekünk vannak szövőszékeink, szövőkereteink, van helyünk, van szaktudás. Szeretettel várunk mindenkit, akár tud már szőni, akár nem. Ha nem tud, megtanítjuk, ha tud, kap egy széket, vagy állványt, amit addig használhat, amíg el nem készül a munkájával. Egy 120-150cm-es szőnyeg 8-10 óra munkával készíthető el, ha valaki nem rendelkezik gyakorlattal. Várjuk a nyugdíjasokat, a kisgyerekeseket, bárkit, aki rá tud szánni egy-két hét alatt ennyi időt. Valahogy úgy kell elképzelni, mintha kibérelné mondjuk két hétre a szövőszéket, és akkor jön dolgozni rajta, amikor tud. Lehet jönni délelőtt, délután, de akár hét végén is. Aki délelőtt jön, be tud kapcsolódni az itt folyó munkába, láthatja hogy dolgozik az, aki nem lát, vagy értelmileg sérült. (érdemes megnézni, nagyon érdekes és tanulságos) Négy keretünk és három székünk van erre a célra.

A nem pécsieket is várjuk. A műhely mellett 6-8 embernek tudunk szállást biztosítani két apartmanban önellátással. Egy pár napos pécsi kirándulás alatt meg lehet ismerkedni a várossal és nem mellesleg meg lehet tanulni szőni.

Ízelítőnek néhány fotó és egy videó a kézművesházról és a mellette lévő apartmanokról.

Érdeklődni az info@feszekkezmuveshaz.hu vagy a 20-4936222 telefonszámon lehet.

https://www.facebook.com/share/v/RDziTHaC5eJ9VA4d/?mibextid=KsPBc6