Workshopok, érzékenyítés

  1. Elsősorban a felső tagozatos korosztálynak kínáljuk a „nyitott műhely” napokat. Ezeken az alkalmakon megmutatjuk, milyen munkát végeznek, illetve hogyan végzik a munkájukat az itt dolgozók. Pár szóval bemutatjuk állapotukat, esetleges betegségüket. Ezután közösen beszélgetünk a fogyatékkal élők hétköznapjairól. Elsősorban a gyerekek kérdéseire szeretnénk válaszolni, arra, ami őket izgatja. A beszélgetésen általában szóba kerül a fehér bot, a vakvezető kutya használata, a nyilvános helyeken történő diszkrimináció, a sport, a családalapítás, a hétköznapi élet korlátai és hogy hogyan lehet ezeket leküzdeni. Az alkalom végén a gyerekek is kipróbálhatják a szövőkereteket, illetve agyagozhatnak. Egy foglalkozás időtartama 1.5-2 óra. A maximum létszám 25 fő. Részvételi díj 1000 Ft/ fő. A részvételi díj levásárolható az aktuális árukészletből. Kérjük a pedagógusokat, hogy mielőtt eljönnek egy ilyen alkalomra készítsék fel a gyerekeket, keltsék fel a kíváncsiságukat a téma iránt! A foglalkozásnak akkor van értelme, ha vannak a gyerekeknek kérdéseik.

2. Kisebb gyerekeknek ajánljuk kerámia kézműves foglalkozásainkat.

A foglalkozásokra előre lekorongozott formákat viszünk, amiből több-kevesebb munkával lehet létrehozni kész agyagfigurákat.Készíthetünk baglyot, sünit, mécsestartót, tündérházat.

Az állatfigurákat kisgyerekek is el tudják készíteni, míg a mécsestartóhoz, tündérházhoz kést kell használni, így azt 10 év feletti gyerekeknek ajánljuk.Aki szeretné, annak elvisszük a kész alkotását, majd mintegy két hét múlva kiégetve visszajuttatjuk.

Az alkalmakkal kérésre „házhoz megyünk”, de műhelyünkben is fogadunk csoportokat.